2018. január 24., szerda

Miért vásároljunk használt gamer gépeket?

Megérik a használt gamer gépek?


2017-ben a számítógépes játékok tekintetében számos technológiai, grafikai újításnak lehettünk a szemtanúi. Manapság a fejlesztések egyre gyorsabb ütemben haladnak előre, aminek a következménye, hogy jócskán erősebb specifikációjú gépek szükségesek ahhoz, hogy igazán kiélvezzük a programok adta lehetőségeket. Számtalan asztali számítógép tökéletes megoldást nyújt a problémára, de mi a helyzet azzal a réteggel, akik nem szívesen mondanak le a mobilitásról? Ők azok, akik „kockulás” szempontjából is inkább a hordozható gamer gépeknél teszik le a voksukat. Egy teljesen újonnan vásárolt gamer laptop anyagilag nagyon megterhelő, általában 250.000 forintnál kezdődik az ára. Ha anyagilag nem engedhetjük meg magunknak, tökéletes megoldás alaposan szemügyre venni a használt gamer gépek piacát.


Mire érdemes odafigyelni használt gamer gép vásárlásakor?


Három fő szempontot mindenképp vegyünk figyelembe, ha kifejezetten játékra fogjuk használni. A leglényegesebb, hogy a használt gamer gépbe legyen egy dedikált videókártya, azaz GPU. Elsősorban olyan számításokat végez, ami elengedhetetlen a bonyolult grafikai megjelenítésekhez, ezzel leveszi a terhet a processzorról is (CPU), ami a grafikai számítások mellet még megannyi adatot dolgoz fel. Az egyre összetettebb programoknak köszönhetően, jóval erősebb egységekre van szükség, (magyarul: magasabb legyen a számításkapacítás). A vásárláskor mindenképp figyeljünk arra, hogy a kiszemelt használt gamer gép minimum egy Intel Core-i5-ös CPU-val és legalább egy GTX 870M jelölésű dedikált videókártyával rendelkezzen. Jelentős szerepe van a memóriának is (RAM). Jellemzően elegendő belőle a 8 GB, de sokkal jobban megéri egy 12 GB-os. Lehetőleg SSD-vel ellátott használt gamer gépet válasszunk, így gyorsabban fognak betölteni a programok, mivel az SSD nem rendelkezik mozgó alkatrésszel.

Ezeket a pontokat figyelembe véve, garantált játékélményre számíthatunk. Kattintson a linkre, ha meg szeretné tudni, hogy hol érdemes használt gamer gépeket vásárolni, kiváló árakon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése