A kínai horoszkóp titokzatos világa

 

A kínai horoszkóp, ismertebb nevén Shengxiao, 12 éves ciklusban, 12 állatjegy rendszere, melyek mindegyike más és más karaktert képvisel. Az állatok – a patkány, az ökör, a tigris, a nyúl, a sárkány, a kígyó, a ló, a kecske, a majom, a kakas, a kutya és a disznó - az ősi kínai időszámítás szerinti órákhoz, napokhoz, hónapokhoz és évekhez kapcsolódnak. A kínai asztrológia szerint az említett állatok jellemzői és tulajdonságai hatással vannak azokra az emberekre, akik az adott években születtek.

Például, akik a patkány évében születtek, általában nagyon alkalmazkodóképesek, intelligensek, kíváncsiak és élesen látják a világot. Eközben a tigris éveiben született emberek leginkább vezető egyéniségek, bátrak, erősek és energikusak. A kínai horoszkópban minden állatnak megvan a maga egyedi jellemvonása, erőssége és gyengesége.

Ezek a jegyek nem csak az egyének személyiségére gyakorolnak hatást, hanem a sorsukra is. A kínai asztrológia azt tanítja, hogy születésünk éve, hónapja, napja és órája meghatározza életünk számos aspektusát, beleértve a szerencsét, a szerelmet, a karriert és az egészséget. Mindezek kombinációjából származik a személyes horoszkópunk, amely segíthet megérteni önmagunkat és azt, hogy az életünk milyen irányba halad.

a kínai horoszkó 12 állata

A Feng Shui szerepe

A Feng Shui egy másik, összetett rendszer, amely Kínából származik és gyakorlatilag arról szól, hogyan harmonizálhatjuk önmagunkat és környezetünket a természet világával. A Feng Shui célja, hogy optimalizálja a
Chi áramlását otthonainkban, munkahelyünkön és egyéb tereinkben, feladata növelni a jólétet, megteremteni az egészséget és a boldogságot.

A Feng Shui alkalmazása során figyelembe vesszük a térrendezést, a tájolást, a színeket, a formákat, a tárgyak elhelyezkedését és a különböző anyagok használatát, ezáltal elérhetjük a legjobb energiaáramlást.

A Feng Shui nagy figyelmet fordít az ajtók és ablakok megfelelő kialakítására. Az erre vonatkozó Feng-Shui szabály azt mondja ki, hogy akkor helyes az arány, ha minden szobához, illetve ajtóhoz, összesen 3 ablak tartozik. Az a legideálisabb, ha az ablakok két falon vannak, de semmiképp sem foglalhatják el a teljes falfelületet. A Feng-Shui alapján az ablakokat tanácsos minden nap kinyitni egy kis ideig, hogy az energiák megújuljanak, de arra okvetlen ügyeljünk, hogy az egymással szemben lévő ajtók, ablakok, egyszerre soha ne legyenek nyitva tartva.

A kínai horoszkóp és a Feng Shui kapcsolata

Bár a kínai horoszkóp és a Feng Shui különbözőek, mindkettő az ősi kínai filozófia és világnézet alapján jött létre. Közös bennük még, hogy követik a Yin és Yang, a kettős erők egyensúlyának filozófiáját, valamint az öt elem - Föld, Víz, Tűz, Fém és Fa - elméletét használják. Egy zsák virágföld, ásványvíz, gyufa, egy mercedes sprinter alkatrész, és valami bútor.

Ez azt jelenti, hogy mind a kínai horoszkóp, mind a Feng Shui segíthet a személyes és környezeti harmónia megteremtésében. A kínai horoszkóp segítségével jobban megérthetjük önmagunkat és életünk bizonyos történéseit, míg a Feng Shui által javíthatjuk otthonunk és munkahelyünk energiáját.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mik azok a mini rakodógépek, mire használhatóak?

Tereprendezés gépekkel

Feng Shui a Lakásberendezésben